Επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης

Κόστος Επισκευής

Επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης
  • Κόστος εργασίας: 40
  • Χρόνος επισκευής: 1 - 2 ημέρες
  • Εγγύηση ανταλλακτικού: 3 μήνες
  • Οι παραπάνω τιμές δε περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%

Η υπερθέρμανση του laptop σας και οι διάφορες δυσλειτουργίες που προκαλεί είναι συνηθισμένες στον χώρο των φορητών υπολογιστών.

Περιγραφή προβλήματος:

Τα συνηθισμένα συμπτώματα είναι όλα ή μερικά από τα παρακάτω:

  • Εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία του laptop, τόσο που είναι πολύ καυτό για να το αγγίξετε
  • Ο ανεμιστήρας του laptop δουλεύει πάντα στις μέγιστες στροφές
  • Το laptop κλείνει από μόνο του χωρίς να κάντε τίποτα εσείς
  • Το laptop κλείνει ενώ εσείς παίζετε παιχνίδια σε αυτό
  • Αυτά τα συμπτώματα από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν έχουν γίνει όλο και πιο συχνά

Αιτίες βλάβης:

Για κάποιες από τις περιπτώσεις την υπερθέρμανσης την ευθύνη την έχει το σύστημα ψύξης του laptop. Όπου είτε ένας ανεμιστήρας έχει σταματήσει να λειτουργεί είτε δεν παίρνει την ανάλογη εντολή από την μητρική για να τεθεί σε λειτουργία.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως την ευθύνη για τα προβλήματα υπερθέρμανσης laptop την έχει κάποιο μπλοκάρισμα στους αεραγωγούς της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση οι ανεμιστήρες λειτουργούν στην μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα αλλά κάποιο εμπόδιο δεν αφήνει τον καυτό αέρα να βγει από την συσκευή και τον παγιδεύει μέσα σε αυτή. Έτσι ως αποτέλεσμα έχουμε υπερθέρμανση του laptop και το λογικό επακόλουθο αν δεν αντιδράσουμε άμεσα είναι να δημιουργηθεί κάποια μόνιμη ζημιά.

Στην περίπτωση μπλοκαρισμένου συστήματος ψύξης ενός laptop συνήθως έχουμε μάζα υλικών στην μεταλλική επιφάνεια του laptop και στους αεραγωγούς/σχάρες που υπάρχουν στην επιφάνεια της. Η ψήκτρα τραβάει αέρα από το εξωτερικό προς τους αεραγωγούς του laptop και συνήθως απορροφά διάφορα υλικά όπως σκόνη και τρίχες τα οποία στην συνέχεια εγκαθίστανται στο εσωτερικό της συσκευής. Με το πέρασμα του χρόνου αυτή η ύλη μαζεύεται και προκαλεί τελικά μπλοκάρισμα των αεραγωγών του laptop.

Επισκευή προβλημάτων υπερθέρμανσης:

Για να πετύχουμε την επισκευή προβλημάτων υπερθέρμανσης laptop χρειάζεται να ανοίξουμε την συσκευή σας για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εσωτερικό της. Έπειτα αφού εντοπίσουμε όλα τα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί μάζα που προκαλεί εμπόδιο στην ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα, θα επέμβουμε με ειδικά εργαλεία και θα αφαιρέσουμε όλα τα υλικά που έχουν εισχωρήσει στην συσκευή σας και την έχουν μπλοκάρει. Κάθε συσκευή laptop έχει τον δικό της σχεδιασμό και η σκόνη μπορεί να μαζευτεί σε διάφορα σημεία και να προκαλέσει πρόβλημα στην λειτουργία της. Είναι σημαντικό η συσκευή σας να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο από το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό μας ώστε να μην την θέτετε σε κίνδυνο υπερθέρμανσης και προκαλέσετε μόνιμη βλάβη στα μέρη της.