Αλλαγή σκληρού δίσκου laptop| Laptop-sos.gr

Κόστος Επισκευής

Αλλαγή σκληρού δίσκου laptop| Laptop-sos.gr
 • Κόστος εργασίας: 20
 • Backup αρχείων: +20
 • Χρόνος επισκευής: 1 ημέρα
 • Εγγύηση επισκευής: 1 έτος
 • Οι παραπάνω τιμές δε περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%

Αλλαγή σκληρού δίσκου laptop

Αλλαγή σκληρού δίσκου laptop

Η αλλαγή σκληρού δίσκου laptop είναι μια επισκευή που αξίζει να γίνει, όταν ο σκληρός δίσκος του φορητού σας υπολογιστή δεν ανταποκρίνεται πια στις ανάγκες σας και δεν χωράει πια τα δεδομένα σας. Πριν προχωρήσετε στη σκέψη για την αγορά καινούργιου laptop, δοκιμάστε να αλλάξετε το σκληρό δίσκου του με άλλο, μεγαλύτερης χωρητικότητας, που θα τον κάνει και πάλι λειτουργικό και θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

Συμβουλή:

Φροντίστε να αντιμετωπίσετε έγκαιρα τον προβληματικό δίσκο του laptop σας, καθώς διατρέχετε τον κίνδυνο να χάσετε τα πολύτιμα δεδομένα σας σε περίπτωση που ο σκληρός δίσκος του πάψει να λειτουργεί.

Λόγοι για την αλλαγή σκληρού δίσκου:

 • Φυσιολογική φθορά: Ο σκληρός δίσκος ενός υπολογιστή περιστρέφεται αδιάκοπα και είναι λογικό ότι θα φθαρεί κάποτε. Ένας σκληρός δίσκος αντέχει κατά μέσο όρο γύρω στα 5 χρόνια.
 • Παλαιότητα μοντέλου: Αν έχετε ήδη αρκετά χρόνια το laptop σας, ενδέχεται ο σκληρός του δίσκος να είναι μικρής σχετικά χωρητικότητας (μικρότερος από 350-500 GB). Εξάλλου, ίσως το drive του να φτάνει μόλις τις 5400 στροφές/λεπτό.

Συμπτώματα βλάβης:

Είναι αρκετά τα συμπτώματα που θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε πότε είναι η στιγμή για την αλλαγή σκληρού δίσκου laptop. Συγκεκριμένα:

 • Η αλλαγή του σκληρού δίσκου πρέπει να γίνει άμεσα αν το laptop σας «κολλάει» όταν το ανάβετε. Είναι σαφής ένδειξη ότι ο σκληρός του δίσκος έχει φθαρεί και δημιουργεί πρόβλημα στο λειτουργικό σύστημα.
 • Ο σκληρός σας δίσκος δεν χωράει πια τα δεδομένα που θέλετε να αποθηκεύσετε.
 • Το laptop σας είναι υπερβολικά αργό και δεν επεξεργάζεται πια τα δεδομένα με ταχύτητα.
 • Επικοινωνήστε άμεσα με το τεχνικό προσωπικό του Laptop-SOS, αν κατά την εκκίνηση του laptop σας βλέπετε τα Windows, αλλά δεν βλέπετε τα αρχεία σας. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να φροντίσετε άμεσα για την ανάκτηση των δεδομένων σας.

Αντιμετώπιση:

Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα ελέγξουν το φορητό υπολογιστή σας και θα σας ενημερώσουν αν είναι δυνατή η αλλαγή του σκληρού δίσκου του laptop σας. Κατόπιν θα σας υποδείξουν τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσετε σε αλλαγή σκληρού δίσκου laptop χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας.

Ανάκτηση δεδομένων:

Η ανάκτηση δεδομένων είναι μια πολύ σοβαρή και δύσκολη υπόθεση, γι' αυτό και σας συμβουλεύουμε να μην επέμβετε στο σύστημα αν δεν διαθέτετε την ανάλογη τεχνογνωσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αν κάνετε κάποιο λάθος χειρισμό ή χρησιμοποιήσετε λάθος πρόγραμμα, διακινδυνεύετε να χάσετε τα δεδομένα σας οριστικά. Γι' αυτό απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους τεχνικούς μας για την περίπλοκη και χρονοβόρα αυτή διαδικασία.

Back up δεδομένων:

Με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε κάποια συσκευή αποθήκευσης θα εξασφαλίσουμε ότι δεν διατρέχετε πια τον κίνδυνο της απώλειας των δεδομένων σας σε περίπτωση αστοχίας του σκληρού δίσκου.

Κόστος και χρόνος για την αλλαγή σκληρού δίσκου laptop:

Το κόστος για την αλλαγή σκληρού δίσκου laptop εξαρτάται από τον ανταλλακτικό σκληρό δίσκο που θα διαλέξετε και κυρίως από τη χωρητικότητά του. Τόσο ο χρόνος όσο και το κόστος εξαρτώνται από το μέγεθος της ζημιάς, από το αν δηλαδή πρέπει να γίνει ανάκτηση δεδομένων ή όχι. Φέρτε το laptop σας στις εγκαταστάσεις του Laptop-SOS για να τον ελέγξουμε. Κατόπιν θα κάνουμε εκτίμηση της βλάβης και του χρόνου που απαιτείται για την αποκατάστασή της. Σε συνεννόηση μαζί σας θα προβούμε στις απαραίτητες κινήσεις.

Εγγύηση:

Για τα ανταλλακτικά σας παρέχουμε εγγύηση κατασκευαστή από 2 - 5  έτη (ανάλογα το μοντέλο).